Woning onbewoonbaar na uitslaande brand

In een woning in de Dressaertlaan in Grimbergen heeft donderdagmorgen een uitslaande brand gewoed. De bewoners – een ouder koppel – raakten niet gewond maar de woning liep zware schade op en is onbewoonbaar. Een kat heeft de brand niet overleefd.

Het vuur ontstond rond 9.45 in de garage van de woning waar twee oldtimers stonden. De eigenaar zou aan het werk geweest zijn aan de voertuigen toen het om een onduidelijke reden misliep. Er ontstond vuur en in de buurt stond ook een jerrycan wat meteen voor een zware brand en heel wat rookontwikkeling zorgde die via de gang de rest van de woning binnendrong.

Burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD) kwam meteen ter plaatse. “Het voornaamste is dat er geen gewonden zijn gevallen. Er is vooral veel rookschade. We hebben opvang aangeboden aan de bewoners maar zij kunnen opgevangen worden bij familie.”

Bij de brand is wel een kat omgekomen nadat ze te veel rook had ingeademd. Het dierenopvangcentrum van Zemst kwam nog ter plaatse maar hulp kon niet meer baten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise