UPDATE Camionette aangereden door trein

Aan de overweg in de Fabriekstraat gebeurde een ongeval waarbij een camionette werd aangereden door een trein. Het ongeval zou rond 21uur gebeurd zijn. De brandweer en ziekenwagen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West evenals de politie van de zone AMOW zijn ter plaatse.

Veel details zijn er nog niet, wel speculaties. Zo zou de camionette mogelijk in panne zijn gevallen op de spoorwegovergang en zouden de inzittenden geprobeerd hebben om de wagen weer aan de praat te krijgen. Er is sprake van een zwaargewonde, de bestuurder die werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar ook van een tweede (licht) gewonde. Andere bronnen zeggen dat er naast de ernstig gewonde ook twee passagiers zonder verwondingen zouden zijn weggekomen.

In het treinstel (dat reed tussen Kortrijk en SInt-Niklaas) zaten zo’n 90 passagiers. De meesten werden met bussen naar hun bestemming gebracht. Het spoorwegverkeer op de lijn Brussel-Dendermonde was lange tijd verstoord omdat de omstandigheden van het ongeval moesten onderzocht worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk