70-jarige onderschept met 25kg cocaïne op snelwegparking Peutie

De politie heeft een ferme drugsvangst gedaan op de parking van de E19 in Peutie. In het voertuig van een 70-jarige man uit Antwerpen bleek 25kg cocaïne te zitten, goed voor een straatwaarde van 1,2 miljoen euro. De verdachte is aangehouden.

Bij een observatie op 7 december door de Federale Gerechtelijke Politie Halle-Vilvoorde op de parking ‘Peutie West’ (richting Brussel) langs de E19 werd omstreeks 16 uur een voertuig opgemerkt waarvan de bestuurder zich verdacht gedroeg. Hierop werden de bestuurder en het voertuig gecontroleerd.

“Een eerste controle resulteerde negatief, maar bij een tweede grondige controle bleek er een verborgen ruimte aangebracht in het voertuig”, legt woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde uit. “Deze ruimte kon via een afstandsbediening worden geopend. Hierin bleek ongeveer 25kg cocaïne verborgen te zitten, wat overeenkomt met een straatwaarde van 1.200.000 euro.”

Het voertuig werd in beslag genomen. “De bestuurder van het voertuig, een 70-jarige man uit Antwerpen, werd gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste. Hij verscheen voor de Raadkamer die besliste dat hij verder aangehouden blijft.”

Het onderzoek wordt verder gezet door de Federale Gerechtelijke Politie Halle-Vilvoorde.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise