Waar vinden radioamateurs onderdak?

ORAC, de club van Opwijkse Radio Amateurs, zit in zak en as nu bekend werd gemaakt dat de Sint-Pauluszaal wordt afgebroken. Ze zouden nog eind deze maand hun lokaal in de zaal moeten verlaten. Dat betekent dat tonnen materiaal elders onderdak moet vinden. ORAC kijkt in de richting van het gemeentebestuur voor een oplossing. Een nieuw lokaal zou ook plaats moeten bieden aan de zendantennes die nu op het dak van de Sint-Pauluszaal staan.

42 jaar bestaat de club al. In die vele jaren werd verschillende keren verhuisd maar nu zien de leden het wel somber in. Zij hebben niet meteen een alternatief voor de Sint-Pauluszaal. “Zo plots en op zo’n korte tijd moeten wij op zoek naar een nieuw onderkomen en dat is geen makkelijke opdracht,” zegt ORAC-secretaris Robert Mannaert.

De club telt meer dan vijftig leden en onderhoudt radiocontact met andere zendamateurs over de hele wereld. Zij geven ook les over technische zaken. Ze beschikken zelfs over een bescheiden bibliotheek van technische boeken. Na 10 jaar in de Sint-Pauluszaal wordt het moeilijk om een nieuw, geschikt lokaal te vinden. Uitwijken naar een buurgemeente zit er niet meteen in. Er kan maar één club per gemeente zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk