Fileleed wordt binnenkort verzacht: werken Wolvertemsesteenweg bijna voltooid

Goed nieuws voor de dezer dagen knarsetandend achter zijn stuur zit in de vele files in en rond Grimbergen: de werken aan de Wolvertemsesteenweg zitten er bijna op. Volgens de huidige planning rijd je vanaf maandag 25 oktober over een gloednieuw wegdek en comfortabele fietspaden tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N202) en het bufferbekken ter hoogte van de Kloosterpoort. Dat is een half jaar vroeger dan gepland.

Vorige week werden de riool- en putdeksels op hoogte gebracht en werd de nieuwe signalisatie (verkeersborden) voorzien. Op 14 en 15 oktober wordt als een van de laatste werken de volledige werfzone geasfalteerd: er wordt gestart ter hoogte van parking Fenikshof en zo verder tot aan het kruispunt met de Brusselsesteenweg. Op woensdag worden de fietspaden aangelegd in rood asfalt en op donderdag wordt verdergegaan met het wegdek. De werfzone wordt twee dagen afgesloten voor al het autoverkeer. Woningen en handelszaken blijven altijd te voet of met de fiets bereikbaar. Op maandag 18 oktober wordt de belijning en wegmarkeringen aangebracht . Ook die dag zal er geen autoverkeer mogelijk zijn.

Op zondag 24 oktober huldigt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters de vernieuwde Wolvertemsesteenweg officieel in. Dat doet ze tijdens een feestelijke braderie. Handelaars uit de buurt verzamelen zich met kraampjes langs de kant van de weg, terwijl optredens van verschillende artiesten het openingsfeest vervolledigen. Iedereen is van harte welkom.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise