VKO start afdeling toerisme

Minister Zuhal Demir

Het Vrij Katholiek Onderwijs (VKO) in de Karenveldstraat start op 1 september met een afdeling toerisme. Om die gebeurtenis wat kracht bij te zetten werd een plechtig moment georganiseerd. Dat vond plaats in open lucht en kon – gelukkig – rekenen op een zonnige dag.

De gasten waren niet van de minste: Minister van toerisme Zuhal Demir, Lieven Boeve (directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs) en Piet Demunter (CBDO Brussels Airport). VKO-directeur Tom Van Buggenhout speelde de perfecte gastheer.

De richting Toerisme, die start in het derde jaar, is een richting met een dubbele finaliteit. Dat wil zeggen dat je na je zesde jaar klaar bent om in de arbeidswereld te stappen maar ook dat je nog kan verder studeren. De richting biedt heel veel talen (o.m. Spaans), wetenschappen en natuurlijk het vak ‘toerisme’ met aandacht voor aardrijkskunde en andere culturen.

Minister Demir beklemtoonde dat toerisme een belangrijke sector voor Vlaanderen is en dat zij in de komende jaren 200 miljoen wil investeren. Lieven Boeve had het over het belang van het onderwijs blijvend te vernieuwen en Piet Demunter stelde dat de nationale luchthaven altijd wel nood heeft aan nieuwe krachten, ook als het een stageplaats betreft.

Een paar leerlingen zorgden voor geslaagde muzikale interventies. De nieuwe leerlingen kregen een ‘instapkaart’ die door een drone werd aangevlogen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk