Erfgoeddag leidt Opwijkenaren naar de cafés

Neen, de terrasjes zijn nog niet open maar dat belet ons niet om tijdens het weekend van Erfgoeddag 2021 onze stappen te richten naar de Opwijkse cafés. ’t Opwijks Archief organiseert een voet- en fietstocht die niet minder dan 13 cafés en restaurants aandoet. Op zaterdag 24 april vanaf 20 uur (het thema van de Erfgoeddag is ‘de nacht’) en zondag 25 april van 10 tot 18 uur kan je de tocht van iets meer dan 5 km stappen of fietsen.

Onderweg kom je voorbij 13 verschillende horecazaken. Aan elk cafeetje of restaurant staat een infopaneel met een QR-code. Wie de QR-code scant kan genieten van caféverhalen verteld door ‘plaatselijke ziëvereirs’, een lied of wat extra foto’s.

Het deelnemingsformulier kan je downloaden via www.opwijk.be/erfgoeddag-2021

Op de dag zelf kan je de formulieren vinden in de Sint-Pauluszaal of het toeristisch infopunt. De start van de wandeling is in de Processiestraat (aan de Sint-Pauluszaal). Ingevulde formulieren drop je in de brievenbus van ’t Opwijks Archief (Doortstraat 2) of het Toeristisch infopunt (Kloosterstraat 7, aan ‘t Spechteshof).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk