Zwaar betonblok om snelheid te beperken aan Willemsbrug al aan gort gereden

Een van de fameuze ‘New Jerseys’ die de snelheid aan banden moeten leggen op de Willemsbrug is al kapotgereden. Het gaat nochtans over fameuze betonblokken. Het betrokken voertuig moet dan ook zwaar beschadigd geweest zijjn.

“De brug ligt op de drukke verbindingsweg tussen Vilvoorde en Grimbergen en krijgt daardoor dagelijks veel, vaak zwaar en snel rijdend verkeer te slikken. Bij een inspectie werd dan ook slijtage vastgesteld aan de verbindingen tussen het brugdek en de stalen draagstructuur van de brug. Om daar een mouw aan te passen werd vorig jaar na alweer een renovatie een opvallende verkeerstechnische opstelling voorzien. Concreet zijn aan beide zijden van de brug ‘New Jerseys’ geplaatst, waardoor het verkeer beurtelings moet rijden. Ook geldt een snelheidsbeperking van 30 km/h. Door de verkeersremmende maatregelen neemt de belasting op de brug af en vermijden we snelle slijtage van de brug.

Nu blijkt echter dat een van de zware betonblokken al aan gort werd gereden. “Deze schade was inmiddels ook vastgesteld door onze mensen op het terrein”, reageert Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg. “Momenteel voert het Agentschap Wegen en Verkeer belangrijke asfalteringswerken uit op de Woluwelaan tussen de rotonde van de Brusselsesteenweg en de rotonde met de Cokeriestraat. Voor deze werken is er een omleiding voorzien via de onder meer de Willemsbrug. Hierdoor doet zich een aanzienlijke toename van het verkeer voor ter hoogte van de Willemsbrug. Vermoedelijk heeft dat geleid tot een aanrijding van de ‘New Jersey’. We voorzien de vernieuwing na de beëindiging van de werken van AWV.”

Hoe het betrokken voertuig eraan toe is na de botsing is niet bekend, maar de schade was ongetwijfeld groot.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise