Stoelendans in Opwijks gemeentebestuur

Zoals afgesproken na de verkiezingen van 2018 komt er op 1 januari een college met een totaal andere samenstelling. Inez De Coninck (N-VA) neemt de burgemeesterssjerp van Albert Beerens (Open VLD) over. Josker Vermeir (Open VLD) maakt plaats voor partijgenoot Evelien Beeckman. Zij krijgt de bevoegdheden Jeugd, Onderwijs, Jubilarissen en Middenstand.

Naast Beeckman komen nog twee liberalen in het schepencollege: William Engels (wordt schepen van Openbare Werken, Verkeer en Mobiliteit) en Roland Mortier (Senioren en Welzijn). Eind 2022 wordt Mortier opgevolgd door partijgenoot Els Van Gucht.

Wouter Van Driessche (N-VA) verlaat het schepencollege om voorzitter van de gemeenteraad en de OCMW-raad te worden. Johan Deleu (N-VA) blijft schepen van Sport, Trage Wegen en Vlaams Beleid en krijgt er Milieu en Dierenwelzijn bij. Annelies De Pauw (Open VLD) neemt ontslag als gemeenteraadslid en wordt opgevolgd door Katty Van der Borght, momenteel voorzitter van de Middenstandsraad.

Het nieuwe college bestaat dus vanaf 1 januari uit burgemeester Inez De Coninck (N-VA) en de schepenen Deleu en Couck (N-VA) en de schepenen William Engels, Evelien Beeckman en Roland Mortier (Open VLD).

(Foto: Paul Corbeel)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk