Als de Op-Ale verdwijnt (vervolg)

Uiteraard is het nieuws dat de Op-Ale binnenkort voor het laatste zal gebrouwen worden, in de (bier)gemeente Opwijk ingeslagen als een bom. Er werd prompt een facebookgroep ‘Op-Ale Leeft’ opgestart die nu al 570 leden heeft. Op de facebookgroep worden herinneringen en foto’s gedeeld.

Vandaag stond in de krant Het Nieuwsblad een interview met Slager Saerens die in zak en as zit omdat een belangrijk ingrediënt van zijn Opwijks stoofvlees over een paar maanden niet meer te verkrijgen zal zijn. Naast ajuin, kruiden en vlees ging er steevast ook Speciale Op-Ale in de bereiding. “Ik zal nog zoveel mogelijk Op-Ale inslaan maar op termijn moet ik uitkijken naar een andere biersoort,” verklaarde slager Saerens aan de krant.

Een laatste nieuwtje over Op-Ale is dat de jongens van Kana de droom koesteren om de Op-Ale te laten voortbestaan. Makkelijk zal dat niet zijn. Een grote groep als Alken-Maes en Heineken geeft niet zomaar de merknaam en het recept vrij. Ondertussen laten Pieter, Karel en Stijn hun Kana brouwen in Peizegem bij Brouwerij De Block. Mocht het plannetje van de drie toch slagen zou Op-Ale dan ook daar worden gebrouwen? Brouwer Pol Saerens is alvast een Opwijkenaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk