POL is nieuwe dorpsdichter van Houtem

In de kerk van Houtem is de nieuwe dorpsdichter van Houtem ‘aangesteld’. Peter Van Steenkiste (schuilnaam POL) werd de laureaat met zijn ‘Toespraak anno 2020’. Het thema was, hoe kon het ook anders, ‘corona’.

“Het thema was inderdaad snel gekozen”, lacht Jan Vanobbergen, bestuurslid van de organiserende KWB. “Ondanks de bizarre tijden werden een twintigtal gedichten werden binnengebracht. Het ene al origineler dan het andere. De jury kreeg een kopie van alle gedichten, enkel ondertekend met de schuilnaam en verder niets.”

In de kerk van Houtem vond uiteindelijk de ‘proclamatie’ plaats . “Het was een beetje in mineur dat we elkaar terug konden ontmoeten. De kerk was ook de enige plek waar 35 mensen ‘coronaproof’ konden worden samengebracht.”

Alle dichters – de deelnemers moeten een band met Houtem hebben – waren aanwezig. Peter Van Steenkiste (schuilnaam POL) mag zich de volgende vier jaar dorpsdichter van Houtem noemen. Hij is de vierde in het rijtje – dorpsdichter wordt in Houtem sinds 2009 gekozen. De vijf beste dichters werden bedacht met een geschenk. De uiteindelijke winnaar kan van een lekker en uitgebreid ontbijt voor twee genieten. Er was geen jeugdklassement maar twee jonge snaken (Dité en Felix Van Obbergen) kregen een eervolle vermelding en aangepast geschenk.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise