Nieuw circulatieplan voor Meise centrum stuit op weerstand

Het nieuwe circulatieplan dat het gemeentebestuur wil invoeren in Meise-centrum stuit op weerstand. Handelaars vrezen omzetverlies. Een petitie tegen de plannen is al ruim 500 keer ondertekend.

Het plan behelst in grote lijnen éénrichtingsstraten, verkeersknippen en minder parkeerplaatsen. De handelaars vrezen dat ze onbereikbaar zullen worden en ook op sociale media is er heel wat kritiek.

Momenteel is er het idee om de Krogstraat eenrichtingsstraat te maken. De Brusselsesteenweg wordt in het centrum gedeeltelijk enkele richting van De Boechtstraat tot aan de De Donderstraat en wordt verkeersvrij aan de horecazaken in het centrum. De steenweg wordt ‘geknipt’ tussen Den Beiaard en The Lounge. Er komt aan beide kanten van de Brusselsesteenweg aan de Sinte-Maartenschool tussen de Nieuwelaan en de Sint-Martinuskerk ook een fietspad.

Via een petitie vragen tegenstanders dat het plan wordt aangepast. Handelaars vrezen omzetverlies omdat ze minder goed bereikbaar zouden worden.

“In ons meerjarenplan staat dat de twee dorpskernen van Meise en Wolvertem een facelift krijgen met een mooier en verkeersluw marktplein”, reageert schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). “Er komt een circulatieplan waarin auto’s een traject moeten volgen via eenrichtingsstraten. Daardoor zijn er betere fietspaden mogelijk en zal het bijgevolg fijner vertoeven zijn in het centrum. De wijziging is ook niet zo ingrijpend als men laat uitschijnen. Alles blijft perfect bereikbaar. Voor de Boechtstraat – de winkelstraat van Meise – verandert er bijvoorbeeld niets. En de 23 parkeerplaatsen die verdwijnen op het marktplein worden gecompenseerd met evenveel publieke plaatsen in de nog te bouwen ondergrondse parking van de Residentie Ringoot.”

Het circulatieplan zou in december worden goedgekeurd, inwoners kunnen via de gemeentelijke website www.meise.be nog tot 15 oktober hun opmerkingen kwijt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise