Acteurs gezocht voor ‘toniël in ’t Oppèks’

Het is al van juni 2017 geleden dat er nog in ’t Opwijks dialect toneel werd gespeeld. Dat gebeurde toen tijdens een dialectavond t.v.v. Spaarpot voor Femke. Er werden twee stukken gespeeld: Mann’n en Vraan van Benny De Ridder en ’t Beeld van Sinte-Palis van Jean-Paul Van der Elst.

Intussen zijn ze allebei opnieuw in hun pen gekropen. Ze hebben elk een nieuw stuk in het dialect klaar. Benny De Ridder schreef het stuk Berremiëster, Jean-Paul Van der Elst brengt het verhaal van de Moërd in de Stause.

Drie jaar geleden werd geacteerd door acteurs van de drie Opwijkse toneelgroepen: ’t Mazels Toneel, De Bloeiende Wijngaard en Sterrenregen. Zij werden aangevuld met gelegenheidsacteurs, ook uit de politieke wereld, zoals schepen Inez De Coninck en Tom Bosman.

Ook deze keer zijn de stukken kolderesk en dolkomisch. Er mag al eens gelachen worden nu de corona crisis stilaan de plaat poetst.

Ook voor de editie van september 2020 zijn de organisatoren op zoek naar nieuwe acteurs. Wou je altijd graag al eens op het toneel staan? Grijp dan nu je kans. Er zijn voor de twee stukken samen zeker een 20-tal acteurs nodig, zowel mannen als vrouwen. Er zijn ook een aantal rollen waar je niet teveel tekst moet studeren. Er wordt gespeeld midden september in Opwijk, Mazenzele, Droeshout en Nijverseel. Repetities vinden plaats in augustus. Er wordt gerepeteerd in het lokaal van het Merchtems Volks Theater. Met een dialect coach voor wie bang is dat zijn of haar Opwijks niet helemaal perfect is.

De opbrengst gaat naar de Opwijkse basisscholen en verenigingen die willen meewerken met de kaartenverkoop. Voel je je geroepen om mee op de scène te staan? Neem contact op met Benny De Ridder (B.deRidder@degroofpetercam.com) of Willy Segers (willysegers1745@gmail.com)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk