CC Het Bolwerk bereidt zich voor op heropstart: medisch centrum verhuist naar AZJP

Het medisch centrum dat in CC Het Bolwerk was ondergebracht, verhuist vanaf dinsdag naar de lokalen van de voormalige spoedafdeling van AZ Jan Portaels. Op die manier kan de heropstart van het cultuurcentrum voorbereid worden.

Vilvoorde besliste bij het begin van de coronacrisis in samenwerking met het AZ Jan Portaels en de huisartsenkringen Harno vzw een medisch centrum op te richten in CC Het Bolwerk. Dat centrum speelde een belangrijke rol in het verlichten van de stroom van patiënten naar de spoeddiensten. Huisartsen uit de ruime regio werden er ingeschakeld. De eerste opdracht bestond uit het onderzoeken van mogelijke coronapatiënten en enkel ernstige gevallen door te verwijzen naar de spoedafdelingen van de ziekenhuizen. Dit werd mogelijk door een verwijzing vanuit de huisarts en later ook op afspraak.

Sinds 5 mei wordt het medisch centrum in cc Het Bolwerk gebruikt als testcentrum in het kader van de Belgische exitstrategie. De nadruk ligt op het afnemen van testen bij patiënten die symptomen hebben enerzijds en het traceren en testen van hun contacten anderzijds. Hierdoor kunnen lokale uitbraken snel gedetecteerd en geïsoleerd worden.

Vanaf 23 juni wordt in de voormalige Spoed-afdeling van AZ Jan Portaels nog louter COVID19-testen afgenomen van patiënten die door hun huisarts worden doorverwezen. Deze patiënten kunnen uit Meise, Wemmel, Grimbergen, Vilvoorde, Kampenhout, Steenokkerzeel, Machelen en Zaventem komen.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...