Expo ‘Steigers en steen’ in donjon Prinsenkasteel

Op 15 juni opende het MOT opnieuw zijn deuren, en dat met een gloednieuwe tentoonstelling ‘Steigers en steen’ in de donjon van het Prinsenkasteel.

In Steigers en steen toont het MOT het werk van de steenhouwer: hoe vormt hij een ruw blok natuursteen om in een bruikbare bouwsteen? Een mooie collectie werktuigen illustreert het ganse verhaal van groeve tot bouwwerf. De donjon van het Prinsenkasteel is de gedroomde locatie om dit verhaal te brengen omdat die van kop tot teen met natuursteen is bekleed.

“Doorheen de verdiepingen nodigen we de bezoeker uit om mee op zoek te gaan naar bouwkundige sporen die de geschiedenis van het kasteel verraden”, zegt conservator Steven De Waele van het MOT. “Wat hebben de steenhouwersmerken en de bewerkingssporen ons te vertellen? Hoe komt die graffiti hier en waarvoor dienen de zware trekstangen en muurankers? Het Prinsenkasteel heeft nog heel wat geheimen prijs te geven, want het onderzoek naar het kasteel staat nog in de steigers.”

Met deze tentoonstelling richt het MOT zich tot een ruim publiek, uiteraard gezinnen met kinderen, en iedereen die ervan droomt deze iconische toren te beklimmen en bouwkundig te verkennen. De tentoonstelling kwam tot stand met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Open op reservatie elke weekdag van 10 tot 17 uur, tot en met september ook weekends en feestdagen. Reserveren: telefonisch op 02 270 81 11.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise