Nog een paar percelen in Opwijks bedrijventerrein

Het Opwijkse bedrijventerrein De Vlaamse Staak (tegen de grens met Lebbeke) raakt goed gevuld. Er zijn nog drie losse percelen en enkele bedrijfsunits (zie foto) beschikbaar. Lokale ondernemers die een van de instapklare, bouwrijpe kavels willen bemachtigen kunnen nog snel hun

De Vlaamse Staak is een nieuw bedrijventerrein met moderne infrastructuur gelegen langs de N47 Steenweg op Dendermonde in Nijverseel (Opwijk). De bedrijvenzone biedt plaats aan kmo’s en ambachtelijke bedrijven met een lokaal karakter. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Opwijk, intercommunale Haviland en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Vlaams-Brabant.

In het ontwerp van het bedrijventerrein werd extra aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid, en dat zowel voor het milieu als de inwoners. Zo werd een collectief waterbeheersysteem uitgewerkt voor het bedrijventerrein. Potenti√ęle kopers die zich als duurzame ondernemer willen onderscheiden kunnen daarenboven aansluiten op het innovatieve warmtenetwerk. Dit systeem maakt de uitwisseling van energie(overschotten) mogelijk tussen de gevestigde bedrijven binnen de bedrijvenzone. De distributie van aardgas als fossiele brandstof werd niet meer opgenomen in het ontwerp.

Het buurtpark en de groenbuffer zorgen voor een optimale inpassing in het landschap en de omgeving. Inwoners en passanten krijgen er een leuke plek bij om te wandelen, fietsen en spelen. Ondertussen zijn er ‚Äď op vraag van CD&V-raadslid Jeroen Eenens ‚Äď veiligheidsmaatregelen genomen om spelende kinderen te beschermen. De sleuf naar de poel voor waterbuffering wordt dicht gelegd, er wordt een haag aangeplant rond de poel en er komen waarschuwingsborden.


Ondernemers met interesse kunnen de infobrochure raadplegen op: www.haviland.be/vlaamsestaak

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk