Haviland: 400.000 mondmaskers op tijd geleverd

Intercommunale Haviland organiseerde de voorbije maand in sneltempo een groepsaankoop van mondmaskers. Dertien lokale besturen konden zich zo verzekeren van bijna een half miljoen kwalitatieve mondmaskers.

Ondanks de tijdsdruk lost de groepsaankoop van mondmaskers door Haviland de verwachtingen in met de tijdige levering van meer dan 400.000 mondmaskers aan 13 lokale besturen en politiezones: gemeenten Affligem, Asse, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Meise, Opwijk, Overijse, Wemmel, Wezembeek-Oppem en politiezones AMOW, Grimbergen en VIMA.

“We konden met een grote slagkracht onderhandelen door de krachten te bundelen van een derde van de lokale besturen in ons werkingsgebied”, zegt Walter De Donder, voorzitter van Haviland. “Dat leverde betrouwbare leveranciers op, met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding, leveringszekerheid én een minimumcapaciteit van 100.000 mondmaskers per week..”

Kwaliteit

Intercommunale Haviland legde heel sterk de nadruk op de kwaliteit van de aangeleverde mondmaskers. Stephan Verwee, algemeen directeur van Haviland: “De druk op de lokale besturen was enorm om vooral voor een snelle levering te kiezen. Maar wat ben je daarmee als ze uiteindelijk niet voldoen aan de veiligheids- en kwaliteitseisen? Alle gemeenten kregen bovendien hun gewenste hoeveelheden op de afgesproken momenten”.

Haviland voorziet in de loop van juni een tweede groepsaankoop voor mondmaskers. van de deelnemende vennoten een betere prijs-kwaliteitverhouding onderhandelen bij betrouwbare leveranciers.”

Meer info over de groepsaankopen van intercommunale Haviland: www.haviland.be/groepsaankopen

Topartikels bij Goeiedag.be