Fietspaden langs Edingsesteenweg krijgen grondig onderhoud

Asse/Ternat. Op dinsdag 2 juni start Wegen en Verkeer met werken aan de fietspaden langs de Edingsesteenweg (N285) in Asse, tussen de rotonde met de Industrielaan in Ternat en de campus Vijverbeek in Asse. De fietspaden worden heraangelegd in rood asfalt, voor meer rijcomfort en verkeersveiligheid voor fietsers. De werken duren volgens de huidige planning tot midden juli. Tijdens de werken wordt de Edingsesteenweg afgesloten voor het verkeer richting Asse.

De fietspaden langs de Edingsesteenweg, tussen de rotonde met de Industrielaan en de zijstraten Rampelberg en Muurveld, zijn momenteel aangelegd in klinkers. Om de fietspaden veiliger en comfortabeler te maken worden de klinkers vervangen door rood asfalt. Ook worden de boordstenen vervangen zodat fietsers beter afgescheiden zijn van de rijweg. Het onderhoud aan deze fietspaden gebeurt in afwachting van een grondige herinrichting van de Edingsesteenweg. Wanneer die grote herinrichting zal gebeuren, is momenteel niet bekend.

Werken van begin juni tot midden juli

De werken vinden plaats tussen begin juni en midden juli. Ze gebeuren in twee fases, om de hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. In een eerste fase worden de fietspaden en boordstenen aangepakt aan de kant waar het verkeer richting Asse rijdt. In een tweede fase doen we hetzelfde aan de kant waar het verkeer richting Ternat rijdt. 

Tijdens de werken wordt de Edingsesteenweg afgesloten in de richting van Asse. Auto’s richting Asse worden omgeleid via de Essenestraat naar de Brusselbaan/Gentsesteenweg (N9) om zo het centrum van Asse te bereiken. Voor fietsers wordt een kortere omleiding voorzien via Louwijn. Het verkeer vanuit Asse richting Ternat kan wel gebruik maken van de Edingsesteenweg. Bovendien zijn tijdens de werken de inritten van woningen langs de Edingsesteenweg niet bereikbaar met de wagen, wanneer er aan die kant van de weg wordt gewerkt.

Topartikels bij Goeiedag.be