Merchtemse fietsbieb opent op 20 juni

Na weken wachten wegens de corona crisis gaat de Fietsbieb van Merchtem eindelijk van start op zaterdag 20 juni in het vroegere café De Bierboom in de Gasthuisstraat. Elke Merchtemnaar kan er dan een goede tweedehandsfiets ontlenen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Het lidgeld bedraagt slechts 20 € per jaar en de waarborg is 20 € per fiets.

Tijdens het volledige jaar kan het kind de fiets gebruiken of, indien nodig, inwisselen voor een groter exemplaar of een ander model. Na een jaar brengt de ontlener de fiets terug, verlengt het abonnement of kiest een andere fiets.

De Bieb opent elke derde zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur maar op 20 juni is de Fietsbieb uitzonderlijk toegankelijk van 10 tot 16 u en enkel op afspraak. Omwille van de corona-maatregelen worden bezoekers die ouder zijn dan 12 jaar, verzocht  een mondmasker te dragen.

Vijftien enthousiaste vrijwilligers popelen om de eerste geïnteresseerden te onthalen. Zij leiden alles in goede banen, controleren en herstellen de fietsjes en zorgen voor de administratie.

De Bieb start met een aanbod van vijfendertig degelijke tweedehandsfietsen in verschillende maten en is steeds op zoek naar nog meer kinderfietsen. Mensen die nog een goede kinderfiets hebben die ze niet meer gebruiken, kunnen de Fietsbieb daar een groot plezier mee doen. Na een seintje komt de Bieb die graag ophalen.
De Fietsbieb is een initiatief van Beweging. net met de steun van de gemeente Merchtem en de provincie Vlaams Brabant.
Een afspraak maken kan via: https://www.supersaas.be/schedule//Fietsbieb/Fietsbieb_Merchtem

info: Marleen Thielemans: Marleen702@telenet.be – tel: 0496 81.38.31  
www.facebook.com/fietsbieb-merchtem

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk