Nieuw: de Opwijkse bierbox

De laatste maanden is het bierlandschap rond Opwijk een stuk rijker geworden. Zomer 2019 werd het bier Horny Hornet gelanceerd door Jan Van Malderen van BE my Honey uit Baardegem. Dit bier op basis van eigen honing werd gepresenteerd op het eerste Opwijkse bierfestival (georganiseerd door Kana en Nijdrop).

Eind november lanceerde thuisbrouwer Margaux Van Puyvelde haar eerste commerciële bier Heldin – Flanders IPA, een bier met frisse hoparoma’s die doen denken aan tropisch fruit. Meest recent kwam Kana Beer Workshops, het geesteskind van Stijn Leemans, Pieter ‘Chewie’ Vermeiren en Karel Van Cutsem ook met een eigen bier op de markt. Kana bier is een fris blond bier met Opwijkse hop.

Vandaag is het niet mogelijk om nieuwe bieren te degusteren op café of op een (bier)festival, daarom willen deze jonge ondernemers het verkennen van deze bieren thuis vergemakkelijken met een bierbox aan huis. De box van 12 stuks, allemaal blonde bieren, zal vier flessen Kana bevatten, vier flessen Heldin, twee flessen Horny Hornet alsook twee flessen van een speciale zomereditie van Horny Hornet en een flyer met uitleg over elk bier.

De Opwijkse Bierbox is verkrijgbaar vanaf 25 mei en wordt aan huis geleverd binnen een straal van 25 km rond Opwijk centrum tegen een prijs van 27,5 euro per box van 12 flessen van 33 cl. Verdere afstanden zijn eveneens mogelijk met bijdrage voor levering. De box kan alvast worden besteld via de webshop van Kana of via e-mail naar jan@bemyhoney.be , kana@kanabier.com of margaux@heldin.be.

De brouwers geven nog mee dat dit kan dienen als ideaal geschenk voor elke bierliefhebber of voor vaderdag (21 juni). Een gepersonaliseerde boodschap toevoegen voor de ontvanger is ook mogelijk.  

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk