Bezoek aan wzc De Oase weer mogelijk onder strikte voorwaarden

Peter Beerens, voorzitter van Welzijnsverenging OPcura, deelde vandaag (vrijdag 15 mei) mede dat bezoek aan bewoners van het woonzorgcentrum weer mogelijk is vanaf maandag 18 mei maar wel onder strikte voorwaarden.

Bezoek is mogelijk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13 en 16 uur. Het wzc heeft drie gespreksruimten ingericht. Bezoeken gebeuren enkel op afspraak. In afwachting van een digitaal reservatiesysteem kan dat via info@opcura.be

Bezoeken mogen niet langer duren dan 25 minuten. Er wordt maar één bezoeker toegelaten, liefst steeds dezelfde persoon. Deze bezoeker mag geen covid-symptomen vertonen of positief getest hebben op covid-19. Het wzc stelt mondmaskers en handgel ter beschikking. Na elk bezoek zal de bezoekersruimte gedesinfecteerd worden. Tijdens het bezoek mag er niet gegeten of gedronken worden, er mogen geen huisdieren meegebracht worden of attenties rechtstreeks overhandigd.

Gerda Robberecht was de eerste bezoeker. Zij kwam haar moeder Yvonne bezoeken die begin dit jaar 100 jaar werd.

Morgen (dinsdag 19 mei) zou het digitale systeem klaar moeten zijn waarmee je – zoals bij de huisarts – online een afspraak voor een bezoek kan maken.

Foto’s:

De bezoeken verlopen met de grootst mogelijke veiligheidsmaatregelen. Er is een scherm van plexiglas en de bezoeker draagt verplicht een mondmasker dat door het wzc zelf  verstrekt en gewassen wordt.

Ook OPcura voorzitter Peter Beerens en directeur Geert Geeroms houden zich strikt aan de hygiënische regels.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk