Opwijk verlengt coronamaatregelen

De gemeente Opwijk verlengt zelf enkele coronamaatregelen tot en met 30 april 2020. De federale overheid kondigde op 19 maart 2020 verstrengde coronamaatregelen af tot en met 5 april 2020. Het gemeentebestuur van Opwijk wenst al enkele maatregelen verder aan te houden tot en met 30 april 2020.Deze maatregelen druisen niet in tegen de wensen van de overheid die reeds vraagt om bedachtzaam om te springen met activiteiten in de maand april.

De gemeentelijke zalen blijven gesloten. Dit zijn site Hof ten Hemelrijk, ’t Schoolhuis (zaal), Sint-Pauluszaal, De Boot (zaal), De Kersenpit. Dit houdt in dat hier in april geen enkele activiteit kan plaatsvinden. Reservaties tot en met 30 april 2020 worden omgeboekt naar een latere datum of terugbetaald.

De sporthal blijft gesloten. Dit betekent ook dat de cafetaria van de sporthal niet zal openen, alsook het vergaderzaaltje niet. Reservaties tot en met 30 april 2020 worden kosteloos geannuleerd.

De sportkampen tijdens de paasvakantie gaan eveneens niet door.

De bibliotheek blijft gesloten.

Het reserveren van boeken blijft mogelijk via E bibliotheek@opwijk.be en 052 36 15 65. De bib legt ze op een afgesproken tijdstip klaar. Boeken binnenbrengen kan via de inleverbus. Alle inlevertermijnen worden opgeschort tot en met 30 april 2020.

Ontlenen van e-boeken: https://opwijk.bibliotheek.be/e-readers-en-e-boeken.

Volgende gemeentelijke evenementen(of in samenwerking met de gemeente) worden geschrapt:

8 april – Leesfoor – Bibliotheek 10 april – De paashazen op de wekelijkse markt – Cultuur

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!