Bart ruilt wijnbar voor operatiekwartier

Normaal had Bart Verdoodt samen met zijn vrouw Vera Van de Velde het opendeurweekend van de vernieuwde Wijnbar-t moeten vieren. Voor Vera zou het ook de start zijn van haar nieuwe carrière als zelfstandig (re)integratiecoach, loopbaanbegeleidster en workshoporganisator voor personen in het onderwijs. Maar door het coronavirus werd het evenement uiteraard afgelast. “Onze wijnbar werd verplicht gesloten en ook de bestellingen voor wijn zijn beperkt”, zegt Bart. Hij houdt zich nu slechts een dag per week bezig met nieuwe bestellingen.

Bart had ook een Vespa gekocht die hij wou ombouwen tot mobiele wijnbar waarmee hij dan allerlei feesten en recepties kon opleuken. Maar van feesten is de komende weken geen sprake en dus besliste Bart om opnieuw voltijds aan de slag te gaan als verpleegkundige. “Door de wijnbar werkte ik nog slechts halftijds als verpleegkundige op het operatiekwartier van het Franstalige Brusselse Brugmannziekenhuis. Nu heb ik opnieuw tijd om even voltijds aan de slag te gaan.”

“Binnenkort word ik ingezet op de dienst intensieve zorgen. Ik volgde hiervoor al enkele bijscholingen zodat ik bijvoorbeeld de respiratoren kan bedienen. Belangrijke operaties worden nog steeds uitgevoerd en daar zal ik voor ingeschakeld worden. Mogelijk kom ik daardoor ook in aanraking met patiënten die het coronavirus hebben.”

Bart’s collega’s zijn alvast blij met de extra hulp. “Het zijn zware en lange dagen, ze zijn dus blij dat ik kan inspringen. Hopelijk is deze crisis snel achter de rug. Daarom blijft het belangrijk dat we de maatregelen van de overheid goed opvolgen. Als we die aan onze laars lappen, blijft het virus nog maanden actief. Wie begaan is met de medemens volgt de richtlijnen dus best op”, waarschuwt Bart nog.

Volgens Bart zijn de vele steunbetuigingen aan de hulpverleners ook zeer welkom. “Ons werk werd altijd als normaal aanzien en er werd steeds meer bezuinigd. Daarom doet het alle medisch personeel deugd dat er nu zoveel steunbetuigingen komen, het applaus is zeer welkom.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk