Gemeente lanceert het lokale platform ‘Asse Helpt’

Nu veel diensten gestopt zijn met werken en familie, vrienden of buren elkaar niet meer mogen bezoeken, zijn kwetsbare groepen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid afgesloten van de buitenwereld. Om hen toch van de nodige hulp en boodschappen te voorzien, heeft de gemeente Asse nu een lokaal platform opgericht. In samenwerking met Give A Day werd het platform ‘Asse Helpt’ opgericht. Het platform werkt op twee manieren. Enerzijds kunnen personen zich als vrijwilliger opgeven, anderzijds kan je ook discreet hulp vragen.

Via www.asse.be/assehelpt kunnen vrijwilligers zich opgeven om bepaalde taken uit te voeren zoals boodschappen doen voor iemand die moeilijk nog buiten kan komen, naar de post of de apotheek gaan of de hond uitlaten. Maar het platform heeft ook een sociale functie want vrijwilligers kunnen zich ook opgeven om een babbeltje te doen via de telefoon of een brief of tekening te sturen naar personen die daar nood aan hebben. Aanmelden als vrijwilliger of persoon die hulp nodig heeft kan via de website of tijdens de werkuren telefonisch via 0472/18.93.49 of 0472/18.93.50. Medewerkers van de gemeente matchen dan vraag en aanbod. Ze krijgen dan ook instructies mee om de hulp veilig te laten verlopen. Bij het Vlaams Steunpunt voor vrijwilligers kan iedereen nu een gratis verzekering afsluiten. Wie personen in de buurt wil helpen, kan op de website ook een kaartje downloaden en dat bij de buren in de bus steken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk