1 dode, 64 patiënten besmet

Patiënten met relatief ernstige corona-symptomen belanden al dan niet via voortriage-punten uiteindelijk in het Aalsterse Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis (OLV)  – met een campus in Ninove – of het Aalsterse Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ), met ook een campus in Geraardsbergen. Op 23 maart werden er in de ASZ-campussen 20 patiënten in een speciale afdeling behandeld tegen Covid-19 (corona). Toen wachtten nog eens 21 anderen op hun testresultaten. Tussen de diverse verpleegeenheden is geen vrije doorloop mogelijk – noch van zorgverleners noch van patiënten – om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Voor het eerst stierf er in de ASZ-campussen één hoogbejaarde patiënt aan het virus. In het OLV-ziekenhuis zijn 18 besmette patiënten gehospitaliseerd. Twee dagen later noteerden de Aalsterse ziekenhuizen 64 patiënten besmet met corona. Elf patiënten worden beademd.

 

Topartikels bij Goeiedag.be