1 dode, 64 patiënten besmet

Patiënten met relatief ernstige corona-symptomen belanden al dan niet via voortriage-punten uiteindelijk in het Aalsterse Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis (OLV)  – met een campus in Ninove – of het Aalsterse Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ), met ook een campus in Geraardsbergen. Op 23 maart werden er in de ASZ-campussen 20 patiënten in een speciale afdeling behandeld tegen Covid-19 (corona). Toen wachtten nog eens 21 anderen op hun testresultaten. Tussen de diverse verpleegeenheden is geen vrije doorloop mogelijk – noch van zorgverleners noch van patiënten – om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Voor het eerst stierf er in de ASZ-campussen één hoogbejaarde patiënt aan het virus. In het OLV-ziekenhuis zijn 18 besmette patiënten gehospitaliseerd. Twee dagen later noteerden de Aalsterse ziekenhuizen 64 patiënten besmet met corona. Elf patiënten worden beademd.

 

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...