Triagepost al 180 maal bezocht in één week

De triagepost in de Merchtemse sporthal is al 180 maal bezocht door inwoners van Asse, Groot-Bijgaarden, Merchtem en Opwijk die mogelijk door covid-19 zijn besmet. Mensen met aandoeningen van de luchtwegen en/of koorts worden na een telefonische consultatie doorverwezen door hun huisarts.

Normaal gezien mogen patiënten niet op eigen initiatief naar de noodpost gaan. Maar burgmeester Maarten Mast kreeg van huisartsen te horen dat hun patiënten niet langer naar de huisarts komen. Zij vrezen besmet te worden door mogelijke covid-patiënten. “Maar het is net om mogelijke corona-patiënten van andere patiënten te scheiden dat deze noodpost is opgericht,” zegt burgemeester Mast. Hij roept dan ook op om de huisarts te blijven contacteren.

Momenteel zijn er in de Merchtemse sporthal drie kabinetten ingericht maar daar komt de komende dagen wellicht een vierde bij. Er is mogelijk om die capaciteit nog te verdubbelen tot acht. Het derde kabinet werd ingericht met materiaal geschonken door lokale zelfstandigen. Uiteraard is niet iedereen die naar de noodopvang wordt doorverwezen een corona-patiënten. Het gaat vaak om verkoudheden of een lichte griep.

Burgemeester Mast blijft de burgers oproepen om de anti-corona maatregelen strikt na te leven. Hij wijst ook op Merchtem Helpt, waar je met vragen en hulp aanbod terecht kan: merchtem.helpt@merchtem.be of 052/89 10 99.

Topartikels bij Goeiedag.be