Geen cent meer voor NOSTA

Nosta, het muziekcentrum dat is ontstaan uit Nijdrop, krijgt van Jan Jambon, minister van cultuur, een projectsubsidie van welgeteld nu euro. “En nu?” vragen ze zich bij het muziekcentrum af. “Behalve het feit dat enkele jonge, gedreven enthousiastelingen met quasi onmiddellijke ingang hun job verliezen, laat deze beslissing op korte én lange termijn een stevige impact na in de brede regio. De voorjaarskalender kreeg hier aardig vorm dankzij een fijne muzikale mix en zo goed mogelijk afgewogen artistieke lijnen. Maar daar zal het dus bij blijven.”

“We werken de voorjaarskalender af, met opgeheven hoofd. We gaan nauwer samenwerken met jeugdhuis Nijdrop, om zo af en toe nog een nieuw concert te organiseren. Maar Nosta kan vanaf nu dus niet langer doen waarvoor het in het leven is geroepen. Er kan enkel heel soms nog eens op veilig worden gespeeld”.

Het schrappen van de projectsubsidie betekent dat Nosta niet langer jonge artiesten, groeiende bands en ambitieuze acts een podium en bijbehorende groeikansen bieden.

In 2016 verloor Nijdrop al zijn structurele subsidies voor haar concertwerking.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk