Voetbaloverzicht: Eerste zege Juve Mollem

KVK Ninove – Bornem was een zaterdagavondwandeling voor de Ninovieters. De thuisploeg ondervond niet de minste tegenstand van de rode lantaarn en won met liefst 11-1. Romero werd met vier goals de topschutter van de avond. In de stand staat KVK Ninove derde, weliswaar op negen punten van leider Zelzate. Nog in derde amateurklasse A speelde HO Wolvertem Merchtem 1-1 gelijk op het veld van Jong Lede. HOWM staat na 19 speeldagen op de tiende plaats.

In eerste provinciale won KSC Grimbergen A met 1-2 van Bierbeek A. Tweede zege voor trainer Vito Simone en een vierde plaats tot gevolg.  KFC Meise A kwam tegen leider SK Kampenhout snel 0-2 achter en leek af te stevenen op een stevige nederlaag. Net na de pauze scoorde Van den Boeynants de aansluitingstreffer en uit het niets zat de thuisploeg terug in de wedstrijd. Verder dan dat ene doelpuntje kwam groen wit echter niet en blijft in de stand voorlaatste. Kester-Gooik A kon een gouden zaak doen in de rangschikking maar geraakte niet verder dan 1-1 tegen Woluwe-Zaventem A.

Winst Wambeek-Ternat A in topper

BOKA United A blijft na een logische 1-3 zege op het veld van Vossem leider in tweede provinciale B. Wambeek-Ternat A won de topper tegen Nossegem met 1-0 en blijft tweede. Mazenzele-Opwijk A kwam op bezoek bij Lennik achter maar een doelpunt van de ingevallen Dupont en een laat strafschopdoelpunt van Huyck trokken de bezoekers alsnog over de streep. Schepdaal won overtuigend van Sterrebeek en zet zijn opmars verder. Herne A deed met een 1-0 overwinning tegen De Leeuwkens A een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.

Juve Mollem wint!

Groot nieuws in derde C waar Juve Mollem zijn eerste zege van het seizoen boekte. Het won met 1-4 van Asse-Ter-Heide A en wint niet alleen voor de eerste keer in derde provinciale maar het pakt ook voor de eerste maal dit seizoen punten.  Keerpunt in de wedstrijd was de rode kaart in de eerste helft voor thuisspeler Aqifi. Mollem profiteerde optimaal in de tweede helft en mede dankzij twee treffers van aanvoerder Van Den Steen kon het jonge elftal zegevieren. In derde D acteerden Galmaarden en Toekomst Relegem foutloos waardoor Galmaarden leider blijft en Toekomst Relegem volgt op één punt. SK Oetingen was een maatje te sterk voor Negenmanneke en klimt verder in de stand.

In vierde provinciale D dendert KSC Grimbergen B rustig voort. Na de ruime 6-1 overwinning op Weerde bedraagt de voorsprong op de nummer twee inmiddels acht eenheden. In reeks E wonnen zowel KFC Meise B, Boskant Peizegem als Strombeek 1932 hun wedstrijden.

Topartikels bij Goeiedag.be