Tegen 120 door Droeshout

Het blijft boetes voor overdreven snelheid regenen in onze regio. Dat heeft alles te maken met autobestuurders die hardnekkig de snelheidsbeperkingen aan hun laars blijven lappen. Vooral in de dorpscentra (50 km/uur) en de zones rond scholen (30 km/uur) worden de snelheidsnormen nog al te vaak straal genegeerd. Zo haalde een gehaaste (?) bestuurder een snelheid van 120 km per uur in het centrum van Droeshout. Een triest record.

Bij snelheidscontroles uitgevoerd in de vier gemeenten van de politiezone AMOW werden 10 tot zelfs 50% van de bestuurders betrapt op het niet respecteren van de maximum snelheid. In een zone 30 in Kobbegem werd de snelheid van 297 voertuigen gecontroleerd. 255 van hen (86%) reden te snel. Een ontstellend resultaat. Vijf bestuurders (waaronder eentje die 102 km/uur reed in de zone 30) mochten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk