Geen leraar Frans voor VKO

100 leerlingen van het vijfde jaar VKO krijgen dit schooljaar waarschijnlijk geen lessen Frans meer. De lerares die hen Frans moest leren is met zwangerschapsverlof en de directie vindt absoluut geen vervanger of vervangster. Directeur Tom Van Buggenhout zit met de handen in het haar. Hoe hij ook zoekt, hij vindt niemand die de vijfdejaars van het VKO de taal van Molière kan bijbrengen.

Waarschijnlijk vinden de leerlingen het de eerste paar dagen best leuk om geen lessen Frans te krijgen maar minder leuk is dat ze de achterstand vroeg of laat toch zullen moeten inhalen. Tom Van Buggenhout probeerde het op hogescholen en universiteiten, bij de VDAB en zijn Waalse tegenhanger. Zonder succes. Hij wijst met de vinger naar de overheid die al 10 jaar belooft iets te doen aan de achterstand en het beroep van leerkracht te herwaarderen.

De uren Frans die wegvallen, zullen volgens de directeur zinvol worden ingevuld. “De leerlingen zullen tijdens die vrije uren hun taken kunnen maken voor de andere vakken”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk