Halloween Concert MTP

Wie gedacht had dat Music Time Peizegem na de viering van zijn 100ste verjaardag even op zijn lauweren zou rusten, heeft het mis. Er wordt al volop werk gemaakt van een bijzonder Halloween Concert op 31 oktober.

Naar het voorbeeld van het Vredesconcert van vorig jaar werd gekozen voor de formule van een sfeervolle muzikale score die wordt begeleid door prenten die op een groot scherm worden geprojecteerd. (lees verder onder de foto)

ME HalloweenconcertDaar werd kunstenares Jessica Raes uit Mazenzele voor onder de arm genomen. Zij schreef een prentenboek naar het Ierse volksverhaal van Jack O’Lantern. Ze zette het verhaal om in 16 prenten.  De afgewerkte platen zullen tot een prentenboek  “Donkere Nacht van de Ziel” worden gebundeld en tijdens het Halloweenconcert geprojecteerd, in 2,5 D zoals dat in het vakjargon heet. Ondertussen werkt MTP-dirigent Tim Van Medegael aan de muziekscore. Uiteraard zal die de ietwat donkere kant van het verhaal en van Halloween uitdragen.

Ondertussen leest acteur en stemacteur Luc Vandeput het verhaal. Jessica Raes zorgt ook voor een aangepaste zaalaankleding zodat het Halloween Concert een totaalspektakel wordt dat de toeschouwers volledig onderdompelt in de sfeer van Halloween.

Het Halloween Concert wordt slechts één keer opgevoerd in CC De Pit in Buggenhout. De deuren gaan open om 19.13 uur en het concert begint om 20.13 uur. Reserveren kan via http://halloween.musictime.be  Er zijn 330 plaatsjes, je reservatie dus niet uitstellen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk