Jongeren maken Liedekerke proper

Op donderdag 10 oktober 2019 namen de leerlingen van GO! Basisschool De Bij en GO Atheneum Denderleeuw campus Liedekerke deel aan de zwerfvuilactie ‘Mooimakers’.

Deze actie verliep in samenwerking met ILvA in het kader van Mooimakers, een initiatief van de Vlaamse overheid (via OVAM) en Fost Plus.

Een van de elementen waar de school belang aan hecht is een nette omgeving. Zwerfvuil is dan ook vaak erg storend in het straatbeeld, en daar willen we met onze school en leerlingen iets aan doen.

De leerlingen trokken dan ook de straat op, voorzien van fluovestjes en afvalgrijpers om papiertjes, sigarettenpeuken, blikjes en andere achteloos weggeworpen rommel in de brede schoolomgeving op te ruimen.

Tegelijkertijd loopt er in de school een sensibiliseringscampagne zodat de actie niet een eenmalige en symbolische opruimbeurt is, maar de aanzet tot een gedragswijziging met meer respect voor de omgeving ingeburgerd wordt.

De straten die aan bod kwamen tijdens de zwerfvuilactie zijn de volgende: Kleemputtenstraat, Lindestraat, Ommegangstraat, Bunderstraat, Molenstraat, Peehoopstraat, Meregrachtstraat, Pekemonensstraat, Affligemsestraat (deel) en Stationstraat (deel).

Topartikels editie Ninove-Dender