Fläkt wordt bedrijvenzone

Er komt een einde aan de leegstaand op de voormalige Fläktsite in de Doortstraat in Opwijk. Projectontwikkelaar Asaca uit Gent diende een omgevingsaanvraag in om bestaande gebouwen te mogen slopen en loodsen als bedrijfsruimte te bouwen. Het zou gaan om 23 kmo-loodsen met een oppervlakte tussen 150 en 350 vierkante meter. Daarvoor wordt een flink stuk van de voormalige kantoorruimte afgebroken. Er wordt dus niet geraakt aan Flight 90 of de loodsen voor de gemeentelijke diensten.

Het bedrijventerrein is bedoeld voor kleine kmo’s en zelfstandigen zodat omwonenden niet moeten vrezen voor een sterke toename van het (vracht)verkeer. Op het domein komen 75 parkeerplaatsen maar er kunnen nog bijkomende wagens geparkeerd worden in de loodsen zelf. De zijn uiteraard vooral bedoeld voor de wagens van de betrokken kmo’s en zelfstandigen.

Tussen het wandelpad en het te ontwikkelen gebied komt een groenbuffer van 10 meter. Er komt ook een nieuwe weg tussen de huidige werkhal en de nieuw te bouwen loodsen. Ten laatste eind volgend jaar zou het nieuwe bedrijventerrein al moeten openen.

Asaca maakt zich sterk dat haar project een succes zal worden want nu al toonden een twintigtal kandidaten interesse voor de nieuwe bedrijfsloodsen.

OPWIJK Fläkt

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk