Tiener aangereden op Gentsesteenweg, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

Een 12-jarig meisje is donderdagochtend aangereden terwijl ze de straat overstak op de Gentsesteenweg in Asse-ter-Heide. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en wordt nog gezocht. Het ongeval gebeurde omstreeks 7.30 uur ‘s ochtends. De 12-jarige Manon steekt er dagelijks de drukke baan over om aan de overkant van de straat de bus richting het centrum te nemen waar de tiener naar school gaat. Nadat ze de straat via het zebrapad was overgestoken, keerde ze op haar stappen terug om haar gevallen gsm op te rapen. Daarbij werd ze gegrepen door een wagen.

De politie kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “Van de politie vernamen we dat het 12-jarige meisje de baan overstak op een plaats waar geen zebrapad was. Op dat moment was het nog donker. Een arts die kwam aanrijden zag haar, vertraagde, liet haar oversteken en reed dan door. Vervolgens keerde het meisje terug omdat haar gsm gevallen was, en hoorde de arts een geluid achter zich van de aanrijding. Hij is dan gestopt en heeft de eerste zorgen toegediend, het voertuig dat met het meisje in aanrijding kwam is doorgereden”, meldt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. 

Het onderzoek naar de bestuurder van de wagen loopt verder. “Ik kan niet bevestigen dat het voertuig zijn lichten niet aanhad, dat is ook niet wat het slachtoffer ter plaatse aan de politie verklaard heeft”, meldt het parket nog.

De tiener werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar bleef heel de tijd bij bewustzijn. Ze liep een hersenschudding op en had ook pijnlijke knieën. Ze moet al zeker een nacht in het ziekenhuis blijven ter controle.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk