Gemeentebestuur voert zorgparkeren in

 

Voor korte tijd en dichtbij huis, parking vinden in één van de dorpscentra, is niet eenvoudig. Ook niet voor artsen, verpleegkundigen of verzorgenden die aan huis moeten zijn voor hun patiënten. De gemeente Meise voert daarom het ‘zorgparkeren’ in.

Inwoners kunnen de inrit van hun woning of parkeerplaats ter beschikking stellen en dit aanduieden met een zorgsticker. De zorgverlener heeft dan weer een zorgkaart met zijn contactgegevens in zijn wagen. Zo kan hij verwittigd worden ingeval de oprit dringend vrijgemaakt moet worden. Op die manier wordt er, zonder veel formaliteiten, plaats gemaakt voor wie dichtbij de woning van een patiënt een parking nodig heeft.

Oppositiepartij CD&V had in mei al een soortgelijk idee gelanceerd maar de meerderheid wilde een eigen voorstel uitwerken. Dat reglement werd nu door de gemeenteraad goedgekeurd.

Inwoners die willen meewerken aan dit project en hulpverleners die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, contacteren de dienst Mobiliteit via tel. 02-892.20.96 of via mobiliteit@meise.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise