Trage wegen in de kijker met wandeling

Op zondag 20 oktober staan in heel Vlaanderen de trage wegen opnieuw in de kijker. Naar jaarlijkse gewoonte tekent de gemeente Grimbergen ook weer present.

Meer en meer palmen auto’s en ander verkeer onze wegen in, en dit dikwijls ten koste van de zwakke weggebruikers. De typische trage wegen zoals veldbanen en kerkwegels dreigen soms hun karakter te verliezen door verhardingen, oneigenlijk gebruik, of dreigen zelfs te verdwijnen.

Eric Nagels, schepen van leefmilieu: “Op deze dag willen we het belang van trage wegen voor het niet-gemotoriseerd verkeer benadrukken. Ze zijn ideaal voor een ontspannende wandeltocht, bieden vaak een binnenweg voor wie met de fiets op tocht gaat en kunnen een aanzet zijn om de auto eens te laten staan.”

Om de Grimbergse trage wegen in de kijker te zetten organiseert de werkgroep Trage Wegen van de gemeentelijke milieuraad een wandeling in Humbeek. De wandeling start ter hoogte van Holbroek en is 5 km lang. Na afloop biedt het gemeentebestuur een gratis drankje aan.

Afspraak op zondag 20 oktober om 14 uur op de parking begraafplaats kerkhof Humbeek. Opgelet, dit parcours is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Denk eraan om bij regenweer aangepast schoeisel te voorzien.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise