Mazenzele-Opwijk met Anderlecht

Eendracht Mazenzele-Opwijk stuurde een weekje geleden een wat mysterieus bericht waarin de samenwerking van EMO met een grote voetbalclub werd aangekondigd. Gisteren ging de kogel door de kerk en werd de naam van die club onthuld: RSC Anderlecht wordt de partner voor de jeugdwerking van de club uit Opwijk.

EMO is pas de vijfde club die een jeugdpartnerschap met het grote Anderlecht ondertekend. “Dat heeft vooral met onze grootste troeven te maken,” zegt EMO-voorzitter Mario Matthys, “onze goede infrastructuur en onze techniekschool. Daarbij komt nog dat we veel belang hechten aan discipline, zowel van onze spelers als van hun ouders”.

Jean Kindermans, directeur van de jeugdwerking van RSC, en Guy De smet, manager van de partnerclubs, waren naar Tesseskouter afgezakt om het partnerschap te bekrachtigen. Jean Kindermans wees op het belang van de jeugdwerking van provinciale clubs. Hij was ook niet vergeten dat een Anderlecht icoon als Swat Van der Elst uit de jeugdploegen van Mazenzele kwam.

Bij het onderschrijven van het akkoord werd ook gewezen op de kwaliteit van de jeugdwerking van EMO. Anderlecht biedt hen kennis en trainers aan, clinics in Neerpede en deelname aan de jeugdtornooien van de club.

Mario Matthys en zijn medewerkers waren bijzonder fier zo’n mooi project te kunnen voorstellen. Een leuk detail is dat de zonen van Vincent Mannaert, manager van Club Brugge, nu met EMO onder de vleugels van Anderlecht gaan spelen. Maar Vincent Mannaert had geen enkel bezwaar tegen de intenties van de clubleiding van EMO.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk