Tien bitterballen in 1’13

Alea jacta est! De bitterbal is geworpen: Jan Vyt werd de eerste kampioen bitterballen eten van Merchtem. Op het terrein naast Frituur ’t Pleintje won hij de wedstrijd ‘om ter snelst 10 bitterballen eten’ georganiseerd door Simon Van den Broeck van ’t Pleintje. Hij versloeg Jeroen Baecken en Ticho Abbeloos met een record tijd van 1 minuten en 13 seconden.

Er was veel volk komen opdagen om de heroïsche strijd om de titel van bitterballenkampioen bij te wonen op een anders kalme kermisvrijdag. Uiteraard hielp het goede weer een handje om het legertje toeschouwers te laten groeien. Het kampioenschap bitterballen eten was dus een schot in de roos.

Niet minder dan 21 kandidaten waagden zich aan de culinaire uitdaging om zo snel mogelijk de 10 warme (!) bitterballen naar binnen te werken. Winnaar Jan Vyt kreeg als prijs er nog eens 1.000 bitterballen bovenop. Zijn commentaar: “Lekker!

Na de eetwedstrijd volgde nog een ‘Bitterbal Bal’ met Yves Segers en muziek door deejay ‘Friet met Mayonaise’. Eens te meer hebben de Merchtemnaren hun eretitel van ‘ballekesfretters’ eer aan gedaan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk