Bitterballen in Merchtem

Vanvond (vrijdag 23 augustus) kunnen 20 Merchtemnaren de bijnaam van hun dorpsgenoten alle eer aandoen op het kampioenschap ‘bitterballen eten’. Dat wordt georganiseerd door Simon Van den Broeck, uitbater van frituur ’t Pleintje. Niet minder dan 20 kandidaten ‘ballekesfretters’ hebben zich ingeschreven om – om ter snelst – 10 bitterballen naar binnen te werken.

De winnaar gaat naar huis met 1.000 bitterballen. Een hele hoop, zelfs voor iemand met een gezonde eetlust. “Maar iedereen is wel lid van een vereniging of heeft voldoende vrienden om samen de bitterballen te verorberen want 1.000 bitterballen dat is natuurlijk wel een hoop eetplezier,” zegt Simon Van den Broek lachend.

Om 20 uur beginnen de kandidaten eraan. Om 21.30 uur volgt nog een ‘Bitterbal Bal’ met Yves Segers, gevolgd door muziek gedraaid door deejay ‘Friet met Mayonaise’. Met de animatie rond Frituur ’t Pleintje krijgt de kermisvrijdag – traditioneel ‘een kalme dag’ – toch een eigen invulling.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk