Ilan Van Wilder sportman van het jaar

Vrijdagavond vond de jaarlijkse sportontvangst plaats in de sporthal. Er bood zich op het podium een resem politici en topambtenaren aan om diploma’s en bekers uit te reiken aan een stoet sportkampioenen.

Voor de voornaamste trofee – die van sportman/sportvrouw – kwamen drie genonimeerden in aanmerking: supertalent in het wielrennen Ilan Van Wilder, die uiteindelijk de trofee won, judoka Maarten-Jan Aelbrecht en voetballer Rocky Bushiri. Het drietal liet zich verontschuldigen en vertegenwoordigen. Ilan Van Wilder was op stage in Spanje. Van daar uit had hij een boodschap over voor de thuisblijvers.

Beloftevolle jongere werd eveneens een wielrenner: Nolan Huysmans. Hij won het van collega-wielrenner Jarne Lemmens en de piepjonge amazone Marthe-Louize Dieu die al een palmares kan voorleggen om U tegen te zeggen. Sportploeg van het jaar werd het volleybalteam meisjes u13. Ze haalden het van de tennis-mannenploeg +35 en +60 van Tc Diepenbroek en het duo Annelore Engels en Fien Hofmans (beachvoley).

Willy Van Mol won de beker voor “sportverdienste”. Hij verdiende zijn sporen bij BC0, in het bestuur van de sportraad, bij Verenigde Opwijkse Wielerclubs (o.a. Brussel-Opwijk) en als seingever (onder meer op het WK veldrijden in Zolder, 2016). Nolan Huysmans werd gekozen tot beloftevolle jongere.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...