Er is weer hoop voor Goeiedag Opwijk

De beslissing van minister van media Sven Gatz (Open VLD) zowat een jaar geleden om geen zendvergunning meer af te leveren aan Goeiedag Radio uit Opwijk (maar wel aan Familieradio FM Enjoy uit Merchtem) wordt ongedaan gemaakt. De Auditeur van de Raad van State stelt voor om het procedurebesluit van Gatz te vernietigen. De Raad van State spreekt zich op 21 januari uit. Meestal wordt het advies van de auditeur gevolgd.

Als de vernietiging een feit is, zal een nieuwe procedure moeten worden opgestart. “Dit is goed nieuws voor de plaatselijke radio in Opwijk, maar nog geen eindbeslissing”, zegt Wouter Van Driessche, die als raadsman optreedt voor de zender. Op 1 januari 2017 werd Radio Goeiedag uit Opwijk het zwijgen opgelegd. Onterecht, vonden de radiomakers, die een grote lokale verbondenheid hadden verworven. “De minister koos voor radio’s zonder enige lokale binding”, klonk het gefrustreerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk