Peiling Opwijk: Even groot

In onze peiling over de gemeenteraadsverkiezingen in oktober komen Open VLD en N-VA naar voren als ‘bijna even groot’. Open VLD blijft nipt de grootste met 29,4%, N-VA kruipt nog wat dichterbij tot 28,7%. Beide zijn dus ongeveer even groot en halen – in onze peiling – elk acht zetels.

Voldoende dus om de coalitie verder te zetten. Maar elk op zich ook voldoende om de hoofdmacht te vormen in een coalitie met kleinere partijen. In onze peiling verliest CD&V een zetel, ook INZET moet het doen met een zetel minder. Die zetel gaat waarschijnlijk naar Groen die vorige keer in kartel met INZET naar de kiezer trokken. Ook N-VA wint een zetel en komt op gelijke hoogte met Open VLD.

Hou er rekening mee dat dit een peiling is en dat een foutenmarge op een peiling geschat wordt op drie tot vijf percent. Maar ze geeft wel een tendens aan: Open VLD en N-VA houden mekaar in evenwicht, de andere partijen moeten het met de helft of minder doen.

Klik hieronder om de PDF te zien. Het laden kan een paar seconden duren.

VERKIEZINGSPEILINGEN 2018 OPWIJK