Feestzaal zo goed als klaar

Vanavond (vrijdag) vindt de officiële inhuldiging plaats van De Kersenpit, de nieuwe feestzaal in Mazenzele. Pas vanaf Nieuwjaar zullen verenigingen en personen de zaal kunnen huren, want omgevingswerken en de oplevering dienen nog te gebeuren.

De Kersenpit (een verwijzing naar het verleden van Mazenzele als kersendorp) zal over een parking van 75 plaatsen beschikken aan de zijkant en 25 plaatsen aan de voorkant van de moderne zaal, die op de plaats gekomen is van Houtekeet, een bouwvallige parochiezaal die na aankoop werd afgebroken.”

Zes jaar lang zat de deelgemeente zowat zonder zaal. Nieuwe zaal en parking kosten 2,2 miljoen. “De gebruiksoppervlakte van 300m2 biedt plaats aan 300 bezoekers. Op het plafond is akoestisch schuim gespoten, waardoor de isolatie en de akoestiek nagenoeg perfect is, en er is een afsluitbare wand voor toneelrepetities”, zegt schepen van cultuur Jan Couck (N-VA).

“Naast de zaal is een terras aangelegd. De zaal is uitgerust met een ultramoderne keuken, aangesloten op gas.”

“De parking bestaat uit ‘waterpasserende’ klinkers, dat is iets anders dan waterdoorlatende klinkers, die na vijf, zes jaar hun beste tijd hebben gehad”, weet schepen van Openbare Werken Pierre Van de Velde (Open VLD).

“Om die ruime parking te kunnen aanleggen werden we door het geluk gediend. We hebben een verkavelingsvergunning kunnen teniet doen na een sterfgeval. Als gemeente kochten we de zeven kavels voor de ronde prijs van 550.000 euro. Twee kavels die we niet nodig hebben, stellen we te koop, zodat we de totale prijs wat kunnen drukken. Ook het voormalige gemeentehuis met de Sint-Pieterszaal in Mazenzele stellen we te koop.”

“De Kersenpit wordt driemaal zo groot als Houtekeet destijds”, merkt Jan Couck op. “De beschikbare oppervlakte bedroeg toen amper 100m2. Aan de zijkant van de Kersenpit zijn er twee vergaderzalen. De ruimte kan ook gebruikt voor de begroeting bij een uitvaart. Er is ook nog een vergaderzaal voor de kerkfabriek.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk