De Knipoog krijgt nieuwbouw

De vrije basisschool “Knipoog” in Mazenzele, is aan een fikse vernieuwing toe. Van de zomer werden oude klaslokalen afgebroken en de aannemer is nu gestart met aanleggen van de funderingen.

Het gebouwtje dat nog toebehoorde aan de zusters van Vincentius a Paulo bleef van de sloop gevrijwaard. Het wordt vernieuwd. “Het is nog in goede staat en heeft een emotionele waarde”, licht schoolhoofd Christoph De Smedt toe. “We maken er een instapklas van voor kleuters.”

In de plaats van de oude lokalen wordt een nieuw gebouw met twee bouwlagen opgetrokken. De bovenverdieping is verbonden met het oud gebouw. Op de benedenverdieping komt onder meer het secretariaat, een turnzaal, een refter, en een verdeelkeuken, een refter en een stookplaats. Er zal ook een lift worden geïnstalleerd.

Op de verdieping komen vier grote klassen en een kleinere klas. Daarnaast ook een lerarenkamer, een kitchenette en twee sanitaire blokken. Op het plat dak zal een groot aantal zonnepanelen worden gelegd. Er komt een vluchtweg met brandtrap. Er komt ook een overdekte speelplaats.

Het bouwwerk kost 2,2 miljoen, waarvoor Ageon 70% subsidies op tafel legt. “30% procent moeten we zelf ophoesten. We gaan een lening aan, terug te betalen binnen de 20 jaar. We zijn met een crowdfunding gestart en we plannen allerlei acties om zaad in het bakje te krijgen.

Het nieuwe gebouw moet klaar zijn tegen volgend schooljaar. In de Knipoog zijn 15 leerkrachten te werk gesteld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk