Francis legt puzzel met 40320 stukjes

Francis PauwelsFrancis Pauwels is niet alleen een verwoed wandelaar hij is ook een verwoed puzzelaar. Zijn laatste huzarenstukje is een Walt Disney puzzel die bestaat uit niet minder dan 40.320 kleine stukjes. Francis begon zijn sisyfus arbeid in februari vorig jaar. Naar eigen zeggen werkte hij er vooral aan op regendagen en na de werkuren.

“Ik doe dat als hobby, als ontspanning want ik word daar rustig van,” zegt Francis. Hij legde de 40.320 stukjes op 10 legplaten. “Ik ben zeer blij met het resultaat maar zal me in de nabije toekomst bezig houden met kleinere puzzels die ik nog in de kast heb liggen”.

De Disneypuzzel is 6,8 bij 1,9 meter. Voor wiskundigen is dat bijna 13 vierkante meter aan kleine puzzelstukjes.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk