Jeugdverenigingen in Meise-centrum luiden alarmbel

 

Chiro Meise en Jeugdhuis Knødde maken zich grote zorgen over hun toekomst in de huidige lokalen in de Krogstraat. Met de afwerking van heel wat nieuwe appartementen in de buurt vrezen beide verenigingen dat er voor hen geen plaats meer zal zijn. “We voelen ons genoodzaakt om te verhuizen. Maar dat willen we helemaal niet…”

 

Met de start van het nieuwe werkingsjaar luiden Chiro Meise en Jeugdhuis Knødde uit de Krogstraat de alarmbel over hun toekomst. “De afwerking van nieuwbouwappartementen ‘Meysse I en Meysse II’ beneden op de hoek met de Onze-Lieve-Heerweg én de komst van de nieuwbouwappartementen ‘Ringoot’ recht tegenover onze huidige locatie betekent ook de komst van heel veel nieuwe buren”, zeggen voorzitters Joris Block van Knødde en hoofdleider Benjamin Dewilde van de Chiro. “We vrezen dat er geen plaats meer zal zijn voor onze jeugdbewegingen.”

“Het huidige ruimtelijk uitvoeringsplan laat toe dat het inwonersaantal van de Krogstraat vertienvoudigd wordt binnen een tijdsframe van 3 jaar. Wanneer we bedenken dat er in het verleden al sprake is geweest van GAS-boetes, klachten en petities van buren kunnen we maar tot 1 conclusie komen: Chiro Meise en jeugdhuis Knødde passen niet in het toekomstplan van de Krogstraat. We voelen ons genoodzaakt om te verhuizen. Maar dat willen we voor alle duidelijkheid helemaal niet. Wij zitten hier al sinds 1947 en we zitten hier goed en graag…”

De jeugdbewegingen zitten gewrongen en voelen zich verplicht om zelf actie te ondernemen.

“We zijn allebei goed draaiende, autonome jeugdverenigingen maar we vrezen dat als er niet tijdig gehandeld wordt onze toekomst in Meise-centrum er bijzonder donker uit ziet en dat dat het begin van het einde zal zijn. Daarom hebben we onze krachten gebundeld tot een werkgroep “Jeugd Meise 2020”. Het doel is de politiek wakker te schudden en tot een concrete en haalbare oplossing te komen.” Alle info in verband met het initiatief van de jeugdbewegingen op: http://jeugdmeise2020.com

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise