‘Verdachte oranje camionette’ blijkt vuilniswagen

 

De politie van Grimbergen heeft een verontruste vader kunnen geruststellen. Die had van zijn twee jonge kinderen te horen gekregen dat ze op weg naar school werden achtervolgd door twee mannen. Na onderzoek van camerabeelden bleek het te gaan om… vuilnismannen.

De meisjes hadden verteld dat ze vrijdag in de ‘s Gravenmolenstraat een man in een oranje bestelwagen hadden gezien terwijl een andere man achter hen aanliep. Ze begonnen harder te fietsen en konden uiteindelijk ongemoeid hun weg naar school vervolgen.

De papa alarmeerde de lokale politie die de zaak meteen ernstig nam. Ook de school werd verwittigd “Tijdens ons onderzoek konden we camerabeelden bemachtigen”, legt korpschef Jurgen Braeckmans uit. “Hierop zien we de twee meisjes fietsen. Achter hen rijdt er een oranje vuilniswagen en we zien ook een vuilnisman lopen. Het is dus duidelijk dat het hier om een misverstand gaat en er geen gevaar was voor de meisjes. We hebben de beelden ook aan de papa getoond.”

Braeckmans wil de meisjes desondanks feliciteren voor hun alertheid. “Dergelijke toestanden kunnen het best zo spoedig mogelijk aan onze diensten gemeld worden. Zo kunnen wij snel reageren in de hoop om erge zaken te voorkomen of op te lossen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise