Brusselse ketjes trommelend in park en dorp

Groen nodigde de Brusselse Fanfakids zondag uit om de zomervakantie uit te zwaaien met luide trom.

De Fanfakids zijn een bekend verschijnsel in de hoofdstad. Het is een groep enthousiaste Brusselse ketjes die samen een drumband vormen. Ze lopen elk jaar in de Zinnekesparade en menig andere optocht.

In het Hof ten Hemelrijk gaven ze initiatie aan de Opwijkse kinderen, waarna ze samen trommelend door het park en het dorp liepen.

Waarom nodigde Groen de Fanfakids uit? Voorzitter Bert De Wel:

“We willen onze zeg hebben in het plaatselijke beleid om dingen te kunnen doen en veranderen. Vandaar dat Groen sterk inzet op veilig verkeer, meer aandacht voor de zwakke weggebruiker, een goede ruimtelijke ordening (betonstop), een gezonde lucht- en waterkwaliteit, en cultuur en sport toegankelijk voor iedereen.”

“Een andere belangrijke uitdaging waarmee we geconfronteerd worden is de sterk stijgende diversiteit. Ook in Opwijk is die aanzienlijk toegenomen. Dit creëert nieuwe uitdagingen voor de lokale politiek, om het samenleven zo goed mogelijk te organiseren.”

“Voor ons zijn de Fanfakids uit Brussel een voorbeeld van hoe diversiteit tot creatieve en plezante dingen kan leiden. En goed samenleven, dat is iets dat wij ook willen voor Opwijk.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk