CD&V mikt op zes zetels, één meer

In de tuin van ereburgemeester en huidig gemeenteraadslid Lutgard Van der Borght werd de kandidatenlijst van de CD&V en haar verkiezingscampagne onder het logo “Opwijk in beweging”. voorgesteld. De oud-burgemeester duwt de lijst.

“Met de CD&V willen we van Opwijk een nog gezondere gemeente maken”, zegt afdelingsvoorzitter en ereschepen Walter Gillis. “We hebben oog voor het welzijn van iedereen. We hebben aandacht voor ‘koning fiets’ en veilig verkeer, en we willen voldoende sportinfrastructuur voorzien voor alle sporters. Met deze speerpunten willen we de kiezer overtuigen van ons verhaal, een verhaal dat mee vorm kreeg via enquêtes, memoranda, visienota’s en gesprekken met de man in de straat.”

Op de lijst staan 13 nieuwe kandidaten, 12 vrouwen, 11 mannen, 10 vertrouwde gezichten, 7 uittredende mandatarissen en 5 jongeren, onder wie Aafke Van Mulders, met haar 19 jaar lentes de benjamin van het gezelschap.

Het Vrij Katholiek Onderwijs blijkt een voedingsbodem te zijn voor de christen democraten, want 6 kandidaten hebben een link met het VKO. Twee onder hen staan op de eerste twee plaatsen: lijsttrekker Jeroen Eenens (41), leerkracht in de school, en Anja Haverals (48), directeur van de Middenschool. Zij was 6 jaar lang schepen van onderwijs en financiën en in de aflopende bestuursperiode was ze gemeenteraadslid in de oppositie, net als gewezen OCMW-voorzitter Ineke Robijns (49) en gemeenteraadslid Willy Segers (64). Nathalie De Coninck (30) zetelde in de OCMW-raad.

De partij strikte ook Leen Magnus (45), de dochter van gewezen burgemeester van Merchtem Herman Magnus. Jeroen Eenens hoopt op het behoud van 5 zitjes in de gemeenteraad na de pandoering van voor zes jaar. “Maar we mikken op zes”. Eenens probeerde voormalig schepen Paul Onselaere die vorige keer bij CD&V geen plaats meer kreeg, maar solo 437 stemmen achter zijn naam kreeg op te vissen, maar Onselaere bedankte.

48 jaar lag domineerde de toenmalige CVP de dorpspolitiek. Vanaf de partij in coalitie moest gaan om aan de macht te blijven, ging het bergaf, mede dankzij de vele inwijkelingen.

In 2013 belandde de CD&V in de oppositie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk