Kerremanspark open gesteld

Het Kerremanspark is een groene oase van 17 ha in de schaduw van de ring en de spoorweg tussen Dendermonde en Brussel, vlak op de grens tussen Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het park vormt een belangrijke groene schakel in een groter geheel en biedt voor mens, plant en dier een aangename plek om te vertoeven. Deze werken vormen het sluitstuk van Landinrichting Molenbeek-Maalbeek.

ASSE Kerremanspark 4 Het Kerremanspark werd gerealiseerd door de Vlaamse Landmaatschappij i.s.m. het gemeentebestuur. Op dinsdag 26 juni werd het officieel in gebruik genomen. Schepen Yoeri Vastersavendts en de milieudienst hadden de schoolkinderen uitgenodigd om als eerste kennis te maken met dit mooie stukje natuurgebied die deels uit moerassig gebied bestaat. Rondom de poel kan je bijvoorbeeld genieten van een ballet van waterjuffers (libellen) in diverse kleuren en afmetingen. Er was deskundige uitleg van o.m. leden van Natuurpunt.

In totaal werd er 440.000 euro geïnvesteerd. Er werden o.m. paden aangelegd en houten looppaden over het moerasgebied. Het Kerremanspark vormt een groene verbinding met het Laarbeekbos, op het grondgebied van Ganshoren en Jette.

ASSE Kerremanspark 3 ASSE Kerremanspark 2

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk